Lazer Kesim Nedir ?

Lazer ışını; karbondioksit lazer tezgahlarında, karbondioksit gazına elektrik akımı verilerek oluşturulur. Bunun yanı sıra verimi daha da arttırmak için karbondioksit gazına azot ve helyum gazı eklenerek verim 1/3 oranında arttırılır. Elde edilen lazer ışını ile çeşitli tezgahlarda yapılan kesim işlemine ise Lazer Kesim denilmektedir.


Lazer ışınının bu şekilde elde edilmesinin kolaylaşması ilede, uygulama alanlarında artışlar gözükmüştür. Lazer kesim ile üretim yapılmasında ki en büyük sebep, üretim hatasını minimum düzeye indirmek ve otomasyonu sağlayabilmektir. Mühendislikte ve sanayide rahatça kullanılabilmesi lazer kesime olan ilgiyi oldukça arttırmıştır. Lazerin çeşitli tezgahlarda uygulanmasıyla üretim 24 saat yapılabilmektedir ve seri üretim sağlanmasıyla maliyette azalmaktadır.

 

Lazer kesim ile yapılan kesme işlemlerinden aparat ve kalıptan tasarruf sağlanır. İş yükü makinelere bindiği için insan faktöründen kaynaklanan hatalarda dolaylı olarak azalmış olur. Fason, ahşap, CNC kesim gibi çeşitli birçok lazer kesim yöntemi bulunmaktadır.

Nikel alaşımları, çelik, krom, titanyum, paslanmaz çelik, alüminyum ve alaşımları vb. malzemelerin kesme işlemleri yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra özellikle Autocad programının kullanımının sağladığı avantajlar ile kesimler daha kısa sürede yapılmakta ve parçalar aynı anda takımlar halinde kesilebilmektedir.

Copyright 2013 lazertr.com ®, All rights reserved. Tüm hakları saklıdır, izinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz.
Avcılar BilgisayarRss